Nahajate se tukaj

Brezplačna namestitev v Študentski hiši SRCE za študente v stiski

Ljubljana, 17/02/2016 - 12:45
genericsou_3.png

V Zavodu Študentska svetovalnica, zavodu ŠOU v Ljubljani, nudijo brezplačno namestitev v Študentski hiši SRCE študentkam in študentom, ki so se znašli v socialni stiski. Rok za prijavo na razpis še traja, in sicer do zapolnitve mest. Na voljo le še nekaj prostih mest.

 

V Zavodu Študentska svetovalnica, zavodu ŠOU v Ljubljani, nudimo brezplačno namestitev študentkam in študentom, ki so se znašli v socialni stiski. Osnovni namen je pomagati študentom in študentkam v stiski, in sicer tako, da se jim preko brezplačnega bivanja v Študentski hiši SRCE omogoči lažje reševanje njihove trenutne socialne stiske. Poleg tega želimo študentkam in študentom olajšati študij ter prispevati k dostojnejšemu življenju v času študija.

 

Subvencionirano bivanje se lahko dodeli prosilcem, ki so v hujši socialni stiski in jim bo to subvencionirano bivanje pomagalo pri razreševanju socialne stiske ter izpolnjujejo enega od naslednjih splošnih pogojev: 

  • imajo status študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju
  • so prvo leto brez statusa študenta in so vpisani na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani (»pavzirajo«) ter niso v rednem delovnem razmerju ali prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje v evidenco brezposelnih oseb.

 

Študentje in študentke, ki bodo upravičeni do bivanja v Študentski hiši SRCE, bodo tam lahko bivali en semester. Plačila najemnine bodo oproščeni, plačali bodo le stroške bivanja v višini 50€/mesec.Študentska hiša SRCE se nahaja v samem centru Ljubljane, in sicer na Kersnikovi 4. Študentje bivajo v dvoposteljnih sobah, delijo pa si kuhinjo, kopalnico, WC in dnevno sobo. V Študentski hiši SRCE je na voljo še pet prostih mest. Razpis za prijavo je objavljen na spletni strani Zavoda Študentska svetovalnica (http://svetovalnica.com/prvi-poziv-za-bivanje-v-studentski-hisi-srce-za-studente-v-stiski-v-letu-2016-je-podaljsan/), odprt pa bo do zapolnitve prostih mest.

 

 

KONTAKT: Suzana Todorović, direktorica Zavoda Študentska svetovalnica (suzana@svetovalnica.com ali 041 376 706)