Nahajate se tukaj

Pozdrav brucem 2023

genericsou_3.png

V ponedeljek, 2. oktobra 2023, se je na kongresnem trgu odvil tradicionalni dogodek Pozdrav brucev, organiziran s strani Univerze v Ljubljani skupaj s Študentskim svetom UL.

Program se je začel ob 16. uri z odprtjem stojnic in nastopom glasbene skupine Plateau. Ob 17. uri je sledil protokolarni del dogodka, ko so brucke in bruce iz odra pozdravili rektor UL, prof. dr. Gregor Majdič, predsednik Študentskega sveta Univerze v Ljubljani Miha Kosec in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, na odru pa so se jim pridružili tudi dekani 23 fakultet in 3 akademij Univerze v Ljubljani – najstarejše, največje in najbolj uspešne visokošolske in znanstvenoraziskovalne ustanove v Sloveniji.

Dogodek je bil letos zaznamovan s prizadevanji za promocijo zdravja med študenti – na dogodku je sodelovalo devet organizacij in inštitucij, ki so obiskovalke in obiskovalce spodbujale k bolj zdravem življenjskem slogu in jim pomagale z informacijami – in pa glasbo: nastopili so Plateau, skupina Slon in Sadež ter Masayah.