Nahajate se tukaj

Zdrav zajtrk

genericsou_3.png

V hitrem tempu študentskega življenja se pogosto zgodi, da zjutraj izgubimo dragocen čas, ki bi ga sicer namenili najpomembnejšemu obroku dneva – zajtrku. Razumemo, da se mnogi med nami znajdemo v situaciji, kjer hitimo na fakulteto in morda preskočimo ali hitro zaužijemo nekaj, ne da bi se zares zavedali, kaj vnašamo v svoje telo.

V odziv na to zaskrbljujoče stanje smo se na resorju za socialo in zdravstvo Študentske organizacije Univerze v Ljubljani odločili, da bomo letos v okviru projekta Na zdravje študentom ponudili zdrav zajtrk, ki bo odgovor na izzive hitrega življenjskega tempa in pomanjkanja časa za ustrezno prehranjevanje.

V naslednjem tednu bomo aktivno stopili na več fakultet Univerze v Ljubljani, kjer bomo študentom predstavili zdravo alternativo za njihov jutranji obrok. S tem želimo spodbuditi ozaveščenost o pomenu zajtrka ter nuditi preprosto rešitev za tiste, ki se morda soočajo s časovno stisko in težavo izbire zdravih prehrambnih možnosti.

Verjamemo, da je skrb za zdravje ključnega pomena, še posebej v obdobju intenzivnega študija. Zdrav zajtrk predstavlja temeljno gorivo za naše možgane in telo, kar neposredno vpliva na našo zmogljivost in dobro počutje. Zato si želimo, da bi naša prizadevanja pomagala študentom vzpostaviti zdrave prehrambne navade in poskrbeti za njihovo dobro počutje med študijskim procesom